Ultrahang kezelés hatásmechanizmusa - működése


Az elhízás és a cellulit kialakulása során a bőr alatti zsírsejtek zsírtartalma megnő, a képlékeny zsírsejtek típusa gömbsejt és óriási mennyiségben képesek zsírt raktározni. A zsírleszívás esetén ezeket  a zsírsejteket távolítják el. Fogyókúránál viszont a zsírsejt maga nem távozik a szervezetből, hanem csak a tartalma csökken - viszont itt fennáll a visszahízás veszélye.

Ennek a módszernek az alkalmazásával a zsírleszívás hatékonyságával, de annak veszélyei és kényelmetlenségei, műtét nélkül lehet a bőr alatti zsírszövetet formálni, csökkenteni. A csapdába esett zsír elfolyósodik, és a kavitációként ismert fizikai jelenség lép fel. Az elfolyósított zsír a vizelettel ürül, erre rásegít a nyirokdrenázs és a drenázs masszázs. A kavitáció során a zsírsejteket roncsoljuk, azaz csökkentjük számukat, ezért a jojó hatás fellépése nem okoz gondot.

Az ultrahangos kavitációs technológia megbízható. Nemtől függetlenül mindenki kaphat ilyen kezelést. Látható eredményeket hoz, formálja az alakot és csökkenti a cellulitot 2-4 héttel később.

A zsírsejtek száma születésünkkor adott és nem növekszik - az úgynevezett kavitációs zsírbontással a megsemmisített zsírsejtek helyett a kezelt területeken újak nem tudnak létrejönni. Öröm, hogy csökken a visszahízás esélye, de a módszerhez folyamodóknak - elsősorban a normál testalkatúaknak, de helyenként zavaró párnácskákkal rendelkezőknek, és az enyhén túlsúlyosoknak - a továbbiakban ettől még ügyelniük kell a súlyukra.

A kavitációs ultrahang, amely az utolsó generáció a testformáló készülékek csoportjában akár már véglegesen tüntetheti el testünk egyes tájairól a zsírpárnákat, csökkenti a sokak életét keserítő cellulitiszt, javítja a testkontúrt. Az emberek többsége ma gyors és ha lehet, végleges eredményt akarnak, s ezt az igényt ma már nem is lehetetlen kielégíteni. S már nem csak a plasztikai sebészek képesek erre.

A kavitációról részletesen


Amikor folyadékban nagy intenzitású rezgést vezetünk, a hanghullámok, melyek behatolnak a folyadékba, változó nagy nyomású (kompressziós) és kis nyomású (ritkuló) ciklusokat eredményeznek, a frekvenciától függő sebességgel. Az alacsony nyomású ciklus során a nagy intenzitású ultrahang hullám kis vákuum buborékokat kelt a folyadékban. Amikor a buborékok mérete olyan nagy, hogy már nem képesek több energiát felvenni, hirtelen összeroskadnak a nagynyomású ciklus során, és roncsoló hatást végeznek. Ez a jelenség a kavitáció.

   

A kavitációs zsírbontás egy olyan non-invazív (vágás, szúrás nélküli) beavatkozás, melynek során nagy teljesítményű ultrahang hullámok a kezelt terület zsírsejtjein belül, a több fázisú behatás révén folyékonnyá alakul a zsír, amely számos egyéb bomlástermékekkel együtt a nyirokrendszeren át, a kiválasztó szervekhez kerülnek, ahol a lebontás megtörténik, majd a vizelettel együtt eltávoznak a szervezetből.Az ultrahangos kavitáció az esztétika területén új módszer, és a leghatékonyabbak között szerepel.

Aki nem vállalja a plasztikai sebészeti beavatkozást, ugyanakkor úgy szeretne fogyni, hogy a zsírt ne tudja újra visszatárolni a szervezete azok számára alternatíva a kavitációs ultrahanggal történő zsírbontás.

Az ultrahangos, kavitációs kezelés nagy intenzitású, fókuszált ultrahanggal dolgozik és ez roncsolja a zsírsejtek falát. Az ultrahangos kavitációs technológia megbízható. Nemtől függetlenül mindenki kaphat ilyen kezelést. Látható eredményeket hoz, formálja az alakot és csökkenti a cellulitot 2-4 héttel később.

Az ultrahang szakértő alkalmazása során az elfolyósított zsír egy része a vizelettel ürül, egy része felbomlik, a felszabaduló zsírnemű anyagok a nyirokrendszeren keresztül a keringésbe jutnak, és nagy részük a májban metabolizálódik (átalakul, "elég"). Erre rásegít a nyirokdrenázs illetve a nyirok  masszázs.